Za samo 5 dana skinite 3 kilograma uz pomoć OVE brze dijete ( + JELOVNIK)

Za samo 5 dana skinite 3 kilograma uz pomoć OVE brze dijete ( + JELOVNIK)

- in Dijeta
820
1

Dijeta sa suvim šljivama spada u takozvane brze dijete i namenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom periodu (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška!
foto: Profimedia
FOTO: PROFIMEDIA
Kako su suve šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima, preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta. Pored vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten), vitamin E, C zatim fitohemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalijum.

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos od 6 suvih šljiva po porciji koje nas opet snabdevaju sa oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i sa oko 25 g ugljenih hidrata. Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam pjačati imunitet,neutralisati slobodne radikale kao i pomoči u očuvanju ćelija od oštećenja koja mogu da prouzroče kancer.

Zanimljivo je da 1/4 šolje suvih šljiva dnevno će nam obezbediti 17 odsto dnevnih vrednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 odsto dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalijuma.

Primer jelovnika za jedan dan dijete sa šljivama
2

FOTO: PROFIMEDIA
Doručak: 6 suvih šljiva

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Užina: jedna sveža jabuka

Ručak: viršla i kuvano jaje

Užina: ponoviti ručak

Večera: čaša niskomasnog jogurta

Treba napomenuti da se ova dijeta preporučuje isključivo osobama bez ikakvih zdravstvenih problema, tako da obavezno konsultujte svog lekara pre nego što polčnete da je primenjujete.

Kako bi dijeta bila što efikasnija, poželjna je fizička aktivnost 15 – 20 minuta dnevno. Ova brza dijeta ukoliko se pridržavate dijet plana i jelovnika će vam skinuti u proseku do jedan kilogram dnevno, efekat ćete pojačati ukoliko redovno vežbate.

Facebook Comments

You may also like

Bjeg iz zatvora

Beže Mujo i Haso iz zatvora i moraju