Seksualni život u trudnoći: Kada da, a kada ipak ne?

Seksualni život u trudnoći: Kada da, a kada ipak ne?

- in Mame i bebe
1404
1

Ako vam je zabranjen seks, pokušajte ljubav izraziti suptilnijim gestama kao što su poljupci, zagrljaji, masaže i razgovor

U VEĆINI slučajeva odgovor je potvrdan. Ako nemate nikakve komplikacije, spolni odnosi ne ugrožavaju bebu ni u kojoj fazi trudnoće. Nerođeno dijete je okruženo amnionskom tekućinom te u vašoj maternici zaštićeno slojem mišića. Kako trudnoća napreduje i trbuh vam postaje sve veći, možda će vam trebati malo mašte oko novih položaja kako bi vam bilo ugodno.

>>>Sve prednosti orgazma u trudnoći<<< Međutim, u određenim slučajevima treba malo usporiti ili se potpuno suzdržati od seksa u nekom dijelu ili tijekom cijele trudnoće. Liječnik će vam zabraniti spolne odnose u sljedećim slučajevima: >>>Seksualne poze koje bi trebala izbjegavati u trudnoći<<< Kada je seks zabranjen? 1. Spuštena posteljica 2. Preuranjeni trudovi 3. Neobjašnjeno vaginalno krvarenje ili neobičan iscjedak 4. Ako ste se počeli otvarati 5. Puknuće amnionskih membrana i istjecanje plodne vode 6. Pojava genitalnog herpesa 7. Ostale spolno prenosive bolesti Na što je liječnik točno mislio kada vam je zabranio spolne odnose? U svakom slučaju, trebate otvoreno razgovarati s liječnikom o vašem spolnom životu. Također, ako vam je liječnik zabranio spolne odnose, razjasnite je li mislio samo na penetraciju, ili na bilo koju aktivnost koja će vas dovesti do orgazma. Naime, orgazam i spolno uzbuđenje općenito mogu uzrokovati blage kontrakcije maternice pa će liječnik u nekim slučajevima zabraniti i to. >>>Seks u trećem tromjesečju<<< Ako primijetite nešto neobično tijekom spolnih odnosa - bol ili neobičan iscjedak, recite to liječniku. Ako vam je zabranjen seks, pokušajte ljubav izraziti suptilnijim gestama kao što su poljupci, zagrljaji, masaže i razgovor.

Facebook Comments

You may also like

Bjeg iz zatvora

Beže Mujo i Haso iz zatvora i moraju