Nevjerojatna fotografija: Mama sama izvadila bebu na carskom rezu!

Nevjerojatna fotografija: Mama sama izvadila bebu na carskom rezu!

- in Svijet
1970
1

Sarah Toyer nedavno je rodila svoje četvrto dijete, a moglo bi se reći da ga je porodila sama i to carskim rezom! Fotografija koju je snimio njen muž Joseph doista je jedinstven prizor. “To je bila najnevjerojatnija stvar koju sam ikad učinila”, priznala je 24-godišnja mama, a mi smo zatražili komentar ginekologinje Petre Podobnik Brlečić o ovakvoj vrsti poroda

1

“This was the moment I welcomed our fourth baby into the world. Yes I delivered my son during my fourth cesarean. When I discovered I was pregnant I was determined to have a maternal assisted c-section! I talked to every midwife, doctor, and surgeon about what I wanted to do, but they all said it would depend on the surgeon on call that day.
So, when the day came along we waited 8 hours at the hospital, then I was standing there next to the surgeon scrubbing up just as she was. Maybe half an hour later I was lying on the operating table watching my son’s head being pulled from my womb. I reached down and put my hands under his arms and lifted the rest of him out of my own body. It was the most incredible thing I have ever done.
I highly recommend you stick to your guns about what birth you want! Welcome earth side baby Spencer.” Sarah
#birthwithoutfear #cesareanbirthisbirth
24-godišnja Sarah Toyer nije samo rodila svoje četvrto dijete putem carskog reza već je bebu sama pomogla izvući iz maternice! Nevjerojatnu fotografiju koju je snimio njen muž Joseph objavila je Facebook stranica Birth Without Fear i doista je jedinstven prizor.

“Ovo je trenutak kad sam na svijet donijela svoje četvrto dijete. Da, sama sam porodila sina na svom četvrtom carskom rezu. Kad sam saznala da sam trudna, odlučila sam imati takozvani carski rez uz majčinu asistenciju! Razgovarala sam sa svakom primaljom, liječnikom, kirurgom o onome što želim, ali svi su mi rekli da sve ovisi o kirurgu koji će biti dežuran tog dana. Dok sam ležala na operacijskom stolu gledala sam glavu svog sina kako se izvlači iz moje maternice. Posegnula sam rukama prema dolje i stavila ih ispod njegovih ruku i podigla njegovo tijelo na svoje. To je bila najnevjerojatnija stvar koju sam ikad učinila”, napisala je hrabra 24-godišnja mama 4-godišnjeg Jaya, 3-godišnje Ruby i 2-godišnjeg Wyata koji su također došli carskim rezom, kao i sada njihov brat Spencer.

‘Htjela sam biti više uključena u svoj četvrti porođaj’

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

“Bio je lagan za izvući. Nisam se morala naprezati”, opisala je trenutak rođenja sina Spencera te poručila svim ženama da ne odustaju od svojih želja da rode na način koji same žele. ‘Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje’

Sarah je objasnila da je htjela biti više uključena u svoj četvrti porođaj. S prvim djetetom morala je na hitni carski rez, što je za nju bilo vrlo emotivno iskustvo. “Osjećala sam se da me tijelo iznevjerilo i osjećala sam se pokradeno nakon što sam toliko toga prošla, da bih na kraju završila na carskom rezu. Odlučila sam podijeliti ovu fotografiju jer znam da mnoge majke nikad nisu čule za carski uz majčinu asistenciju. I voljela bih da i druge mame imaju ovakvo iskustvo poroda, sad kad znaju da postoji izbor”, ispričala je. ‘Željela sam prirodni porod i ostala razočarana’

Nježni carski rez – najprihvatljiviji način

Tražili smo komentar ginekologinje Petre Podobnik Brlečić o ovoj vrsti poroda.

“S obzirom na sve veći broj carskih rezova u današnje vrijeme, očekivano je da majke žele više sudjelovati prilikom svog poroda, ali smatram da u nekim situacijama zaista i pretjeruju. Moguće je da majka prihvati svoju bebu, nakon što je liječnici tijekom operacije gotovo potpuno izvade van, kao što je na ovoj navedenoj fotografiji. Ali iskreno smatram da to nije nešto što će ući u standardnu praksu, zbog mogućih više komplikacija tijekom operacije koje može uzrokovati te iz mog osobnog iskustva, zaista mislim da bi izrazito maleni broj rodilja izabrale taj pristup”, rekla je te dodala da i dalje smatra da je ‘gentle C section’ (nježni carski rez) gdje majke prihvaćaju svoje bebe neposredno nakon što ih na siguran način liječnici potpuno porode bez da je majka sama uključena u operacijsko polje, najprihvatljiviji način izvođenja carskog reza i za majku i novorođenče i medicinsko osoblje.

Upozorenje: fotografija za neke može biti uznemirujućeg sadržaja

Facebook Comments

You may also like

Bjeg iz zatvora

Beže Mujo i Haso iz zatvora i moraju