Guru ostao, Becker je otišao: Đoković je ostao bez trenera!

Guru ostao, Becker je otišao: Đoković je ostao bez trenera!

- in Tenis, Uncategorized
526
1

GURU JE KRIV? Becker je napustio Đokovićev tim nakon tri godine. Nijemac se navodno nije slagao s novim članom tima, Španjolcem Imazom, kojem je od teniskih tehnika važnije širenje ljubavi.

Andy Murray uzeo mu je prvo mjesto, a sad je ostao i bez trenera. Boris Becker više nije u timu Novaka Đokovića. Srbin je angažirao Beckera 2013. godine i s njim u timu osvojio je šest Grand Slam trofeja i 25 titula, no došao je kraj.

– Nakon tri vrlo uspješne godine Boris Becker i ja smo zajednički odlučili da završimo suradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti i ja mu se zahvaljujem na suradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. S druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmjereni na održavanje visoke razine igre, napravit ću dobar raspored i postaviti nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke – objavio je drugi tenisač svijeta.
2
Guru je bio problem?

Da bi moglo doći do razlaza Becker je dao naslutiti svojim izjavama proteklih tjedana.

– Uživao sam s Novakom u protekle tri godine. Bilo je nevjerojatno. Ne žalim ni za čime. Bila je to nevjerojatna avantura. Ne mogu vam reći više od toga – rekao je Becker kad su ga pitali hoće li produljiti suradnju i ostati Đokovićev trener.

Nedugo nakon toga stigla je vijest njemačkog Bilda koji je prvi objavio da su raskinuli suradnju. Jedan od razloga razlaza mogao bi biti španjolski guru Pepe Imaz, bivši tenisač kojem je primarna okupacija propagiranje ljubavi.

Imaz kao tenisač nikad nije imao značajniji rezultat, vodi teniski centar u Španjolskoj, a prozvali su ga guruom jer u njegovoj akademiji pomažu igračima da povrate osjećaj ljubavi za tenis i što je još važnije, za sebe.

Navodno se Becker nije slagao s novim članom Đokovićevog tima i to bi mogao biti jedan od razloga što više nije trener drugog igrača svijeta.

– Znam sve, ali ne mogu vam reći. Volim svog igrača i zaštitit ću ga tako da nikad neću ništa reći o tome. Pozivam se na svoj “peti amandman” – rekao je Becker.

Facebook Comments

You may also like

Bjeg iz zatvora

Beže Mujo i Haso iz zatvora i moraju